[:de]Elektrotechnik und Informationstechnik[:en]Electrical Engineering and Information Technology[:]

[:de]Programm FGE-Kolloquien WiSe 2021/22[:en]Agenda FGE-Colloquia WiSe 2021/22[:]

15. Oktober 2021 | von

[:de][:de]Das Programm für die FGE-Kolloquien, die im Wintersemester stattfinden werden, liegt nun vor (s. auch online Flyer). Das Publikum erwartet drei spannende Veranstaltungen rund um das Thema Energietechnik und -wirtschaft. Wir würden uns freuen, Sie bei den Veranstaltungen begrüßen zu können.

Das Programm:

04 November 2021
Dr. Andreas Nolde und Dominic Nailis, Büro für Energiewirtschaft und technische Planung GmbH, Aachen
Thema: Der Systementwicklungsplan (SEP): Ein neues Element der Infrastrukturplanung

(Das Format dieser Veranstaltung wird – abhängig von den Corona-Schutzvorgaben – später auf der Website des IAEW bekannt gegeben).

1. November 2021
    Dr. Markus Imhof, Swissgrid AG
    Thema: System Split im europäischen Verbundnetz
  2. Januar 2022
    Rogowski-Themenabend mit Dr. Hendrik Neumann (Amprion GmbH), Dr. Christoph Maurer (Consentec GmbH), Heribert Hauck (TRIMET Aluminium SE), Dr. Christian Becker (STAWAG Stadtwerke Aachen AG und Line Niedeggen (Masterstudentin der Physik)
    Thema: Klimaneutrales Deutschland bis 2045 – Was ist zu tun?

Die Veranstaltungen am 25. November 2021 und 27. Januar 2022  finden online statt. Die Einwahlinformationen zu den Veranstaltungen werden rechtzeitig über die Webseiten des IAEW www.iaew.rwth-aachen.de verfügbar sein und auch per E-Mail verschickt.[:en]The agenda for the FGE colloquia, which will take place in the winter semester, is now available (see also online Flyer). The audience can expect three exciting events around the topic of energy technology and economics. We would be pleased to welcome you at the events.

The program:

04 November 2021
Dr. Andreas Nolde and Dominic Nailis, Büro für Energiewirtschaft und technische Planung GmbH, Aachen, Germany
Topic: The System Development Plan (SEP): A new element of infrastructure planning.
(The format of this event – depending on Corona protection requirements – will be announced later on the IAEW website).

November 25, 2021
Dr. Markus Imhof, Swissgrid AG.
Topic: System split in the European interconnected grid

January 27, 2022
Rogowski theme evening with Dr. Hendrik Neumann (Amprion GmbH), Dr. Christoph Maurer (Consentec GmbH), Heribert Hauck (TRIMET Aluminium SE), Dr. Christian Becker (STAWAG Stadtwerke Aachen AG and Line Niedeggen (Master student of physics).
Topic: Climate-neutral Germany by 2045 – What needs to be done?

The events on November 25, 2021 and January 27, 2022 will take place online. Dial-in information for the events will be available in time via the IAEW websites www.iaew.rwth-aachen.de and will also be sent via email.

[:][:en]The agenda for the FGE colloquia, which will take place in the winter semester, is now available (see also online Flyer). The audience can expect three exciting events around the topic of energy technology and economics. We would be pleased to welcome you at the events.

The program:

November 25, 2021
Dr. Markus Imhof, Swissgrid AG.
Topic: System split in the European interconnected grid

January 27, 2022
Topic: Climate-neutral Germany by 2045 – What needs to be done?

[:]